De 6 mooiste treinreizen van ons land

0T4A1779Zandvoort

Natuurlijk is de trein voor veel mensen een “noodzakelijk kwaad”. En wij van NS Routeplanner zijn natuurlijk altijd graag van dienst met deur tot deur reisadvies, het laatste NS Nieuws, NS kortingen en actuele storingen op het spoor. We mogen echter ook graag even verder kijken want wat nu als je eens niet voor je werk met de trein hoeft maar als je eens gewoon in de trein stapt als tijdsverdrijf?

Want wist je dat je met de trein binnen Nederland ook waanzinnig mooie dingen kan zien? Om je een beetje op weg te helpen zetten we de 6 mooiste trajecten van ons land voor je op een rij. Dus als je nou eens een dagje niks te doen hebt, of je zit af te vragen hoe je die NS kaart van de Blokker eens zal gebruiken: Lees vooral verder!

 

1. Utrecht – Maastricht

Je begint in Utrecht, en dit kennen de meesten wel. Wat gelijk opvalt is het hoge “vakantiegehalte” op het perron, je zal hier met grote regelmaat bepakte en bezakte fietsers, backpackers of hikers terugvinden. Allemaal op weg naar het uiterste zuiden van ons land. Met de Intercity leg je het traject in iets minder dan 2 uur af en hoef je niet over te stappen. (check een en ander uiteraard altijd even met de NS Routeplanner). De reis is mooi en voert je van Utrecht, via het riverenlandschap tussen Utrecht en Den Bosch uiteindelijk naar Zuid Limburg. In Maastricht is er natuurlijk meer dan genoeg te beleven, je kan er uitstekend winkelen, uitgaan en er is meer dan genoeg te zien voor een topdag! Heb je geen zin om rond te lopen stap je uiteraard gewoon in de trein terug 🙂

Afbeeldingsresultaat voor maastricht station

2. Leeuwarden – Sneek – Stavoren

De laatste elfstedentocht in Nederland was in 1997 en we zitten dus eigenlijk al weer 20 jaar zonder. Met de opwarming van het klimaat (nog een goede reden om de trein ipv de auto te nemen!) lijkt het er ook niet echt op dat we er snel weer eentje gaan krijgen. Wist je echter dat je met de trein in ieder geval ruim de helft van deze elf steden in 1 treinrit kan aandoen? Op dit “boemel” tracect begin je in Elfsteden Hoofdstad: Leeuwarden, en reis je in een uur tijd langs de Friesche Elfsteden: Sneek, IJlst, Workum, Hindeloopen met een finish in Stavoren. In de zomer kan je overigens (check online op welke dagen!) nog een boot nemen richting Enkhuizen.

Afbeeldingsresultaat voor stavoren

3. Heerlen – Valkenburg – Maastricht

Nog een prachtig traject in Zuid Limburg, in een half uurtje kom je langs tal van de meest nostalgische en schilderachtigste stationnetjes. Onderwijl trekt het, voor Zuid Limburg zo typerende, glooiende landschap aan je voorbij. Binnen dit traject tref je overigens de mooiste gelegenheden om te wandelen. Zo kan je vanuit Schin op Guel zo het Limburgse heuvelland inlopen.

Gerelateerde afbeelding

4. Almere Oostvaarders – Lelystad Centrum

Op Safari in Flevoland? Neem dan vooral de trein Almere Oostvaarders naar Lelystad eens, het traject brengt je langs natuurgebied de Oostvaardersplassen en vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht op dit gebied. Als je geluk hebt zie je zelfs nog wel wat wilde dieren! Let op: dit is wel een kort ritje van slechts 10 minuten!

Afbeeldingsresultaat voor oostvaardersplassen trein

5. Naarden-Bussum – Weesp

Het kortste ritje van het lijstje, maar wel een buitengewoon fraai ritje! Van Naarden leidt dit traject in krap 7 minuten door het prachtige natuurgebied van het Naardermeer. Tip: als je hem terug neemt duurt het bij elkaar alweer 14 minuten 😉

Afbeeldingsresultaat voor Naardermeer trein

6. Haarlem – Zandvoort

In 2016 nog uitgeroepen tot mooiste treinreis van Nederland is dit wel een van de meest unieke ritjes in de lijst. Het traject voert dwars door het duingebied en direct langs het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.Het eindstation is ook uniek, dit is namelijk het strand! Waarmee dit ook het enige traject is met eindstation het strand..

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.