Fiets in de trein

dagkaartfiets-1

Je fiets mee in de trein, mag dat? En op welke tijdstippen mag dat dan? En wat kost het extra om je fiets mee te nemen in de trein. Het is een vraag die veel terugkomt en om die reden gaan we eens kijken naar de mogelijkheden om je fiets mee te nemen in de trein.

Fiets mee in de trein voorwaarden

Je mag je fiets mee de trein innemen maar er zijn wel een aantal voorwaarden:

Tijdstip:

  • Het is toegestaan je fiets mee te nemen in de trein op doordeweekse dagen, buiten de spitsuren. (de spitsuren zijn vastgesteld op werkdagen tussen 6.30 en 9.00 en tussen 16.00 en 18.30) Let er daarbij op dat als je je reis start in daluren, het niet toegestaan is om die reis voort te zetten in spitsuren!
  • In het weekend mag de fiets de hele dag mee. Datzelfde geldt voor de feestdagen (alle) en de periode: Juli en Augustus waarin er geen sprake is van spitsuren en je de fiets dus ook zonder meer mag meenemen.
  • Een vouwfiets mag (ingeklapt) altijd mee de trein in, ook in de spitsuren, bovendien is dit gratis want een vouwfiets wordt gezien als handbagage.

Wat kost het meenemen van mijn fiets in de trein?

Een dagkaart voor het meenemen van een fiets kost E6,10 per enkele reis, ongeacht het aantal kilometers. Heb je een vouwfiets? Deze mag gratis mee als handbagage! (dit geldt niet voor opvouwbare/gedemonteerde: tandems, racefietsen of ligfietsen)

Hoe koop ik een dagkaart voor de fiets?

De dagkaart voor een fiets koop je gewoon bij de NS automaat en wordt op je OV Chipkaart geladen. Je houdt gewoon je OV chipkaart zoals je gewend bent voor de lezer, je selecteert: laden overige producten, kiest voor Dagkaart Fiets en vervolgt je bestelling als gewoonlijk.

 

ladenproducten
dagkaartfiets

Waar moet je verder op letten?

  • Je fiets mag niet mee in de Intercity direct.
  • Je dient je fiets alleen te stallen ruimtes die met een sticker staan aangegeven op de trein
  • Verwijder eventuele bagage van je fiets
  • Je dient zelf je fiets in de gaten te houden tijdens de treinreis.

Boete

Mocht je geen dagkaart aanschaffen of tegen de voorwaarden in op een verkeerd tijdstip toch met je fiets de trein instappen riskeer je een boete. Deze boete bedraagt E35,- exclusief de kosten voor de dagkaart (die je alsnog dient aan te schaffen).

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Fiets in de trein

  1. Pingback: Fiets in de trein – Zvakt

Reacties zijn gesloten.