Koop internationale treintickets met korting

Een treinreis naar het buitenland maken? Koop internationale treintickets online! We bezoeken allemaal graag nieuwe steden, maar heb jij weleens aan de trein gedacht? Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van de opwarming van de aarde en wordt er gezocht naar duurzame alternatieven. Zo is het eigenlijk niet mogelijk om duurzamer te reizen naar het buitenland. Daarbij zijn prijzen en reistijden op trajecten tot 500 kilometer ontzettend concurrerend. Wil je bijvoorbeeld naar Antwerpen, Brussel, Düsseldorf, Keulen of Parijs? Dan is er eigenlijk geen beter vervoersmiddel! Op alle gebieden is de internationale trein de absolute nummer één. Ben jij een treinreis aan het plannen? Koop internationale treintickets met korting!

Koop internationale treintickets

Je kan tegenwoordig heel makkelijk zelf een treinreis plannen. Online heb je overzicht over de beschikbare treinen, reistijden, tarieven en routes. Zo koop je internationale treintickets bij verschillende aanbieders. Eigenlijk verkopen zij allemaal dezelfde tickets en zijn prijzen redelijk gelijkgetrokken. Treinkaartjes naar het buitenland koop je bij aanbieders als TheTrainLine, NS International, Deutsche Bahn, B-Europe of Omio. De meerderheid van de kaartjes wordt digitaal verstrekt, waarna je direct op reis kan. Goedkope tickets boek je echter vroegtijdig. Daarom raden wij aan de reis altijd vroegtijdig te plannen.

Populaire bestemmingen

Treintickets met korting

De prijs van treinkaartjes is afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft het traject, de reisklasse, wijzigingsmogelijkheden en het moment van boeken invloed op de prijs. Treintickets met korting koop je voornamelijk 3 tot 4 maanden voor vertrek. Voor een aantal Europese bestemmingen kan dit al eerder. Hieronder hebben wij dit even voor je samengevat.

Duurzaam reizen met de trein

Uit onderzoek is gebleken dat zeker moderne internationale treinen onverslaanbaar zijn als het aankomt op CO2-uitstoot. Zo stoot een internationale trein slechts 6 gram per passagier per kilometer af, tegenover 133 gram per passagier per kilometer op een vliegtuig (korte afstand). Bekijk het overzicht van CO2-uitstoot zelf in de onderstaande grafiek.

  • Binnenlandse vlucht
  • Langeafstandsvlucht
  • Auto met 1 persoon
  • Lijnbus
  • Auto met 4 personen
  • Binnenlandse treinreis*
  • Buitenlandse busreis
  • Internationale trein*

Uitstoot vliegtuig trein bus auto

In de bovenstaande afbeelding is te zien dat een vliegtuig veruit het meeste uitstoot heeft. Een passagiersauto met slechts 1 persoon doet hier echter niet ver voor onder. De trein wint het in het algemeen van elk voertuig.

 

Het bericht Koop internationale treintickets met korting verscheen eerst op Goedkoop-treinkaartje.nl.